fredag den 23. august 2013

Selektiv hukommelse - Kattekillinger og miniferier

Er jeg den eneste der har et barn som umiddelbart lader til at huske PRÆCIS hvad hun har lyst til?
(Det tror jeg nu ikke)
Ganske enkle ting som "Liv - husk nu at lægge din taske på plads", eller "Liv - husk at smide tøjet ud i kurven når det er beskidt". De siver sjovt nok IKKE ind....

Men forleden dag da vi sidder i bilen sammen med lille Oliver siger Liv pludselig, "Far - skal vi ikke vaske bilen?". Jeg siger så at det behøves ikke... det er ikke så længe siden sidst.


Liv: "Æv... for så kunne vi eller få en is". Og det er da rigtigt nok at hvis vi vasker bil - så plejer vi at få en is mens vi venter. Det var sådan set ikke så underligt.


Men det næste hun siger er så: "Far... hvornår skal vi have nyt fjernsyn?"... Jeg tænker lidt over hvorfor hun spørger men svarer bare at det skal vi ikke have og spørger hende hvorfor.
Liv: "Jo for så skal vi have en Milkshake far"...!!! Se HER bliver det underligt... det er rigtig lang tid siden (ca. 1 år) at vi måtte købe nyt fjernsyn (fordi Oliver havde tvunget et boldtræ ind i det gamle.. det er en helt anden historie).. og ganske rigtigt - der sagde jeg til hende at vi kunne tage en Milkshake når vi skulle hente det.
Se DET kunne hun godt huske. Så ved man jo at øverste etage virker og der er absolut INGEN undskyldning for at hun ikke husker tingene i hverdagen :o)

Og så har Freja (Livs kat) endelig født... natten til d. 22 kom 6 små søde killinger til verden. Det var bestemt ikke svært at få Liv og Oliver ud af sengen den morgen da de fik det at vide. Det er MEGET svært for dem at holde fingrene fra de små killinger men de klarer det faktisk utroligt flot. Vi ved stadig ikke hvor mange og hvilke vi skal beholde - men I kender vist svaret hvis man spørger Liv og Oliver :o)


Vi har her i Babyshower en kravlegård stående som desværre er blevet MEGET transportskadet - den regner jeg med at tage med hjem og reparere så vi kan bruge den til killingerne indtil de er store nok til at færdes rundt på egen hånd.


Der har været lidt "Voksen"-arrangementer på det sidste hvilken har gjort at ungerne har fået lidt mini-ferier, både sammen med "Besser" og "Farmor og Farfar". Og der er blevet hygget i STOR stil. Det er lækkert at de alle får tilbragt lidt tid med ungerne - og nok også sundt for "mor og far" at være uden børn en gang imellem selvom det ikke altid føles sådan :o)

mandag den 5. august 2013

Rejse-udfordringer - Pludselig ble-fri - En dygtig svømmer og lidt tips og tricks


Aaaahhh. En velfortjent ferie i Spanien med ungerne. Det var lige hvad vi trængte til.
Da vi skulle bo i den samme lejlighed, som vi havde da vi boede dernede fast for nogle år siden, var det "trygge" omgivelser.
 
Det er nu meget rart når man rejser med mindre børn, at man ved hvor de helt basale ting i byen er. Som f.eks. apoteket, de gode legepladser og de børnevenlige restauranter. Sidstnævnte er dog ikke det store problem da børn er velkomne stort set alle steder dernede.
 
Spanierne har et dejligt afslappet forhold til det at spise ude og børn, der sidder lidt uroligt eller larmer lidt, det er ganske enkelt en del af det. Forresten så var "mini-burgerne" der kan fåes som "Tapas" noget der ikke lige var set før og ganske populære :o)



Når man rejser med børn er der selvfølgelig en masse logistik der skal være på plads. Her var det også en kæmpe fordel at vi, for det første havde boet fast dernede, men også at vi havde været afsted på den måde før. 
Så vidste vi præcis hvad der skulle slæbes med hjemmefra og hvad vi hurtigt kunne få dernede. Noget så basalt som en rejseseng!! Den kan hurtigt komme til at koste en mindre formue at få med flyveren på ferie. De 9kg sådan en typisk vejer optager halvdelen af "kvoten" for en persons medbragte bagage på 20kg. Skal man til at betale for overvægt eller ekstra bagage løber det hurtigt op. I stedet kan det ofte betale sig at leje den slags udstyr på destinationen.

Vi fandt for et par år siden et lille lokalt firma der udlejede alt i baby og børneudstyr. Lige fra flaskevarmere til klapvogne. Sidstnævnte gjorde vi også brug af i år og for kun ca 130kr skulle vi ikke tænke over logistikken. Den blev afleveret i lejligheden på ankomstdagen og afhentet igen aftenen før vi skulle afsted. Nemmere bliver det ikke og super service.

Vi startede lige ud med at flyveren var 2 timer forsinket. Det var lidt af en udfordring at holde børnene "glade" da vi i forvejen skulle afsted MEGET sent om aftenen. Men Liv var simpelthen ikke til at slå ud. Der blev slået vejrmøller kl. 23:30 i Københavns lufthav og igen kl. 02:00 i Spanien :o)







Kl. 23:30 - KBH





Kl. 02:00 Spanien














 Vi har jo selvfølgelig set det hele op til flere gange og vidste derfor også præcis hvad der var værd at vise ungerne. Det helt store hit var Selwo Marina og delfinshowet. Børn og dyr er godt - børn og vand er rigtig godt - børn og dyr i vand... tjaaa... bedre bliver det ikke :o)









Jeg kunne skrive side op og side ned omkring rejsetips og hvad der er værd at se netop i dette område (Fuengirola og omegn) men hvis I vil vide mere - så skriv gerne en mail eller besked :o)

Liv har gået til svømning i starten af sommeren og det gav pote i ferien. Der gik ikke længe inden hun synes det var tid til at prøve uden svømmevinger og bælte. 1,5 bane i bassinet nåede vi op på - uden stop og i flot brystsvømnings-stil. Jeg må sige jeg er en meget stolt far :o)
 
Mere eller mindre midt i ferien besluttede Oliver sig for ikke at bruge ble mere. Det var pludselig blevet spændende at tisse på toilettet ligesom storesøster gør det. Selvfølgelig hænder det at der smutter et par dråber - men herregud - det er bare tøj der kan vaskes. "Nr. 2"-uheld har der slet ikke været. Super flot.
Vi undrer os MEGET over hvor nemt det er denne gang i forhold til Liv. Ingen af børnene har vi "opfordret" til at smide bleen. Vi tænkte at det kommer ok når de er klar til det.


Hverdagen er startet igen men heldigvis havde ungerne og Mor en uges ferie mere. Jeg var godt nok misundelig men det er nu meget rart at komme i gang igen så man kan indhente noget af arbejdet. Med 2 firmaer og en fuldtidsstilling er der jo lidt at se til

Så I må hygge Jer i varmen derude - og vi er næsten ikke misundelige :o)

Varme hilsner
Liv, Oliver, Kristina og Rasmus