søndag den 26. maj 2013

Klister-kridt, Miniferier og gode gaver. Et nyt kapitel i "børne-krøniken" :o)

Kender i det med at der ligesom ikke rigtig er dage nok i ugen til alle de ting man gerne vil lave?

Der har endnu en gang været travlhed i det lille hjem.
Vi var til fødselsdag hos Olivers bedste ven, som "tilfældigvis" er lillebor til Livs bedste veninde :o)
En rigtig hyggelig dag med masser af børn og voksne. Det er simpelthen fantastisk er vi er blevet inddraget SÅ meget i deres liv at vi er med til familie-fødselsdagene. Jeg vil ønske for jer alle at i også har den slags venner :o)

Oliver gav ham en rigtig flot "Gravko" (det er altså nok det man kalder en "frontlæsser") og jeg tror faktisk at Oliver blev en "smule" misundelig. Det gjorde forældrene sådan set også. Super god kvalitet og så er der lige dét med hjulene... de er af rigtig GUMMI.. dvs. ikke de der hårde plastikhjul som skrammer gulvene og LARMER helt vildt når ungerne leger med dem indenfor. Den serie af legetøj fra Gowi kan virkelig anbefales så'n fra én forældre til en anden :o)




Og så har Liv været på "mini-ferie" hos farmor og farfar i Sverige. Vi skulle alle sammen derover, men Liv blev hentet 2 dage før vi andre skulle afsted. Der blev rigtig hygget og snakket om alle de dyr der lever i og ved skoven hvor de bor. Et stort hit var også at fange "skøjteløbere" på poolen. Vandet var faktisk helt oppe og runde 20 grader i poolen så det blev også til en badetur (omend meget korte) eller 2. Nogen der forresten vil gætte på hvordan landingen gik på hoppet på billedet  :o)












Da vi kom hjem fra Sverige var æbletræerne sprunget ud. Det er virkelig noget vi glæder os til hvert eneste år. Det er simpelthen SÅ flot men varer desværre kun et par dage - så er de fleste af blomsterne væk igen. Men smukt er det i hvert fald.












Er der forresten nogen der ved hvad der sker med gadekridt når man lader dem ligge ude i regnvejret et par dage - det vidste JEG og nu ved Oliver det også. De ligner umiddelbart sig selv - men tag ikke fejl - det er en forklædning. For under den normale form gemmer sig...en ganske klistret og meget farvende masse.
Det kan nok bedst sammenlignes med våde støvbolde (de dér svampe der støver når man træder på dem).
Selvom det "bare" er gadekridt er det faktisk ganske svært at få både af ungerne, men så sandelig også af tøjet. Så tag jer i agt for dem.. nu er i advaret :o)

Vi har også fået styr på nogle begreber her på det sidste. Sidste var her i dag da jeg henter Livs veninde og i bilen på vej hjem, holder vi pænt tilbage ved en chikane på vejen så den anden bil kan komme først. Livs veninde konstaterer så at det var nok meget godt vi gjorde det - for ham der sad i bilen var simpelthen så gammel at han skulle bruge Pibe (ja dén dér man ryger i ved..).
Jeg spurgte så om det var fordi han røg pibe at han var gammel, hvortil der bliver svaret at "det er kun RIGTIG gamle folk der ryger pibe"..! BUM - så er dét på plads.

Så er der til gengæld andre ting der IKKE er styr på endnu! Hvordan kan det lige være at Oliver konsekvent bytter rundt på Farfar, Morfar osv. Jeg ved godt det måske ikke er "lige til" - men han VED jo godt hvem der er hvem hvis man spørger ind til det! 3 dage i Sverige hos FARFAR, men det var hele tiden "morfar" der kom ud af munden på ham. Da vi så for et par dage siden besøgte MORFAR - guess what - ja så blev der sagt "farfar". Der kommer jo nok styr på det på ét eller andet tidspunkt.

Nårh.. men jeg skal også have ryddet lidt op herhjemme. Jeg er ikke sikker men det er som om der er elastik i legetøjet. Jeg lægger ind på plads på værelserne - og ganske kort tid efter så er det DÆLEME ude i stuen og køkkenet igen!! Jeg formoder det ikke kun er her hos os det forholder sig sådan :o)

Rigtig god dag til alle jer der gider følge med :o)

onsdag den 15. maj 2013

En kold fornøjelse - Lidt om svømning, travlhed i hverdagen og hygge med frokost i legehuset.

Beklager.... det er længe siden.. I know.
Men der har være RIGTIG mange ting at se til det sidste stykke tid. Egentlig ikke de store sindsoprivende begivenheder men bare ting der har "stjålet" tiden.

Der har også været et par stykker på ferie her i Babyshower så det har jo selvfølgelig betydet lidt ekstra opgaver i løbet af dagen.

Kender I så det med at man rent faktisk er nødt til at kigge i kalenderen for at kunne huske hvad man har lavet i løbet at dagene... og NEJ.. det er ikke fordi jeg er blevet ældre... sådan tror jeg faktisk altid jeg har haft det. Mænd der påstår at "sådan er de i hvert fald ikke"... dem tror jeg ikke på :o)
Men det er nok "prisen" for at være en rigtig selskabsfamilie hvor der er arrangementer mange af ugens dage.

Der er selvfølgelig også blevet tid til rigtig familie-hygge. Ungerne (mest Liv) har ryddet meget fint op i deres legehus og inviteret mor og far på frokost. Det var simpelthen SÅ hyggelig, og så gjorde det ikke så meget at himlen åbnede sig og det pludselig begyndte at regne voldsomt.
Selv en af kattene mente hun skulle være med :o)




Nåh... men Liv er nu startet til "Sommer-svømning". Det var vist lidt af en blandet fornøjelse i starten. Hun er ca. ligeså kuldeskær som sin mor når det kommer til stykket. En hel time i bassinet viste sig at være lidt for meget til at starte med. Staklen havde helt blå læber og måtte en tur i det noget varmere børnebassin for at blive tøet op.
Vi kom så i tanker om at vi sidste år købte en brugt våddragt til hende så turene på stranden var mere "tålelige". Den fik hun  så på næste gang i bassinet og det var SÅ meget bedre. Så nu er det pludselig blevet sjovt at gå til svømning :o). Hvis jeg husker ret var det vist under 200,- på Den Blå Avis.. penge godt givet ud, så det kan klart anbefales.



Kan I huske Olivers introduktion til "Klatre-livet" sammen med storesøsteren. Det er gået præcis som forventet. I går da jeg kom og hentede ham i vuggestuen var de alle ude på legepladsen i det gode vejr. Oliver sad så godt en meter oppe på hegnslågen ud mod parkeringspladsen.. jo I kan TRO han har lært at klatre nu. God motorik er selvfølgelig vigtig og vil gavne ungerne - men så alligevel ik...
Så nu er det bare med at holde øje med den lille bandit.

En smuttur - omend noget blæsende - til Tivoli-land på "Bløden" i Frederikssund blev det også til. Det var et kæmpe hit, dog med en lidt slukøret Oliver da det jo er MEGET begrænset hvad han må prøve. Men de små toge og bilerne er altid en succes :o)


Men jeg skal også se at tilbage til hverdagens opgaver - der er lidt mere ro på nu, så forhåbentlig går der ikke så længe denne gang før det er nyt herfra :o)

Rigtig god dag til jer alle.

onsdag den 1. maj 2013

Man lærer det vel på et tidspunkt....

Så er sidste dag i Liv's børnehave overstået og en ny verden åbner sig for hende.
I går blev børnene "kastet" ud af vinduet og der blev sagt pænt farvel til institutionen og pædagogerne.




For nogle forældre for sidste gang - og for andre var det mere "på gensyn". Oliver kommer jo også meget snart til at have sin daglige gang dernede ligesom mange af de andre børns mindre søskende.

Efter "udsmidningen" havde Kristina og jeg besluttet at afslutte med manér, og vi havde derfor valgt at invitere ALLE børn der gik ud af børnehaven over til os sammen med deres forældre og søskende. Vi havde fpr lang tid siden søgt kommunen om tilladelse til at lukke vejen fra kl. 14 til kl. 22  og så satte vi ellers vores store telte op i tilfælde af at det skulle blive skidt vejr.

Det resulterede faktisk i at næsten alle "tilmeldte" sig og vi endte med at blive 79 personer på vejen foran vores hus. Det var simpelthen så hyggeligt og vi blev nok en smule rørte over den kæmpemæssige deltagelse og det store engagement i festen.

Alle ungerne spænede rundt i haven og ude på vejen som jo var blevet lukket HELT af med skilte og afspærringer. Cykler, scootere, løbecykler og gadekridt - ALT var taget i brug. En super hyggelig eftermiddag og klart en kæmpe succés.








I dag var så den store dag hvor Liv startede i "skole" (det er jo egentlig ikke rigtig skole men MiniSFO). Heldigvis er hun kommet i gruppe med mange af hendes bedste veninder og de besluttede faktisk alle sammen at ville blive der dagen ud og hygge i de nye omgivelser. Igen var det nok sværest for forældrene at skulle "vænne" sig til de nye pædagioger, ting og omgivelser ;o)

Og så lige et godt råd.
Hvis noget legetøj viser sig at være dårligt, gammelt eller bare ikke velegnet til børnene - så smid det ud MED DET SAMME!!!
Det havde vi så IKKE gjort...
Liv havde - af sin lillebror - fået noget "prutteslim" som hun havde ønsket sig. Konceptet er at "slimen" er i en lille bøtte og når man så trykker fingrene derned så "prutter" det. Det skal IKKE tages op af bøtten. Det havde Liv - efter gentagne påmindelser - ikke forstået. Så vi gemte det væk.... og DÉT var en fejl. Det skulle have være smidt ud og ikke stillet på emhætten.

Midt under festen for børnehaven kommer en pige løbende ud af vores hus - tager fat i mig og siger at "der er slim på gulvet i stuen". Jeg tænker at der nok er en næse der er "løbet løbsk" - men jeg blev hurtigt klogere.
Inde i stuen og på toilettet stod der en 4-5 børn fuldstændigt smurt ind i "prutteslim". Det var på tøjet, i håret, på gulvet, på væggene og på terrassen. Når først det er ude af bøtten og bliver "behandlet" af ungerne - så er det altså ikke bare lige at slippe af med igen. Et par af drengene havde fornuftigt nok prøvet at vaske det af - men med koldt vand. Det gjorde bare sagen endnu værre da det faktisk begyndte at klistre endnu mere.

"Billeder" - tænker i måske. Men nej.. ikke denne gang. Jeg havde travlt med at redde resten af huset for slim og få ungerne gjort rene og smidt noget tøj til vask.
Så kære forældre... hav ovenstående i tankerne INDEN i enten køber sådan noget - eller giver det i gave :o)

Fortsat rigtig dejlig dag.